• Belföld
Faktor

Időseket fosztott ki a hatvani tolvaj, trükkel terelte el áldozatai figyelmét

Pénztárcákat lopott el a kifosztással gyanúsítható férfi.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A hatvani rendőrök azonosították és február 11-én reggel ecsédi tartózkodási helyén – a pincében elrejtőzve – elfogták azt a 35 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy három idős embert átvert és kifosztott.

Az első eset még tavaly december 12-én történt, amikor egy 70 éves asszony figyelmét azzal terelte el, hogy a biciklijét meglökte és eközben annak hátsó csomagtartójából elvett egy pénztárcát - írja a police.hu. A 2019. január 12-én történt eset során egy 75 éves férfihez lépett oda, hogy a zsebében lévő tárcáját kivegye, azonban nem járt sikerrel. A sértett ezt nem vette észre, így utána ment és később megszólította, mialatt ellopta a kiszemelt értéket.

A harmadik alkalommal, január 25-én egy 71 éves nőt követett, majd leszólította, ezalatt pedig a kézitáskájából ki tudta venni a pénztárcáját. A Hatvani Rendőrkapitányság munkatársai Cs. Zsoltot őrizetbe vették.

Jelentősen csökkenthető ugyanakkor az áldozattá válás kockázata néhány óvintézkedés betartásával. A zseblopások megelőzése érdekében a rendőrség a következőket javasolja:

  • A pénzt, bankkártyát, iratokat olyan helyen tárolja, ahol a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáférni, például kabát belső zsebében. A kézitáskát tartsa mindig zárva, tömegben lehetőség szerint szorítsa a karja alá, érintetlenségét többször ellenőrizze.
  • Csak annyi pénzt vigyen magával, amennyi feltétlenül szükséges!

Kommentek:

Top 0