• Külföld
Faktor

Rosszul lettek a népszerű hotelben a vendégek, egy terhes nő kórházba került

Több tucat brit vendég lett rosszul pénteken és szombaton egy népszerű ibizai hotelben. A feltételezések szerint gyomor-bélhurutot kaptak.

Illusztráció.

Illusztráció.

Egy terhes nő kórházba is került, miután a kórokozó a szervezetébe került, és a doktorok szerint még 45 embert kellett kezelni. Az emberek a négy csillagos Hotel Algarb-ban lettek rosszul.

Egyelőre folyik a vizsgálat, hogy kiderítsék, mi okozta a rosszulléteket, de feltehetően a héten tomboló viharhoz és az esővízhez lehet köze. A víz ugyanis a hotel víztartályaiba szivároghatott, ebből pedig jégkockákat csináltak a vendégeknek.

A terhes nőt azóta elengedték, 16 órát töltött a kórházban – írja a Mirror.

A gyomor-bélhurut (gasztroenteritisz) olyan kórállapot, amelyet a gyomor-bél rendszer gyulladása jellemez, beleértve a gyomrot és a vékonybelet is. Ez hasmenéshez, hányáshoz, hasi fájdalomhoz és görcsökhöz vezethet. Világszerte a legtöbb esetet gyermekeknél rotavírus fertőzés okozza. Felnőttek körében a norovírus és a Campylobacter által okozott megbetegedés gyakori. A kórokozók átvitele nem megfelelően elkészített élelmiszer vagy fertőzött víz fogyasztásával, valamint fertőzött egyénnel való közvetlen érintkezés útján történik.

Kommentek:

Top 0