• Krimi
Gyöngyösi Lilla

23 ezer forintért szurkálta halálra az eladót - 25 évre ítélték

Huszonöt év fegyházra súlyosbította a kaposvári dohánybolti eladó gyilkosára korábban kiszabott huszonkét év büntetést a Pécsi Ítélőtábla szerdán.

A gyilkos nem sokkal zárás előtt, az arcát sállal eltakarva ment be a kaposvári Fő utcában található trafikba, ahol késsel fenyegetőzve rávette a fiatal eladónőt a 23 ezer forint bevétel átadására, majd halálra szurkálta őt.

A férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt ítélték el. Az ítélet jogerős – írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A gyilkos eltervezte, hogy elköltözik a szüleitől, és ehhez pénzt akart szerezni. Egy dohánybolt kirablása mellett döntött, mivel úgy vélte, a lefóliázott kirakatok miatt kisebb a lebukás veszélye. Az is korábban eltervezte, hogy kést visz magával, és ha kell, használni is fogja. Először megfenyegette az eladónőt, majd miután az átadta neki a pénzt, 14-szer megszúrta. Az eladó a helyszínen életét vesztette.

    A férfi ezután megpróbálta eltüntetni maga után a nyomokat, és távozott, még a trafik ajtaját is bezárta. Mivel kevesellte a zsákmányt, még több dohánybolt kirablását is tervezte, ám mindegyikben nagy volt a forgalom, és félt a lebukástól, így inkább a Városligetbe ment, ahol a kést egy patakba, a trafik kulcsát a tóba dobta, a véres munkásruhát pedig egy bokor alá rejtette.

    A rendőrség a városban kiépített kamerarendszer és lakossági bejelentések segítségével másnap kora délután elfogta a 19 éves férfit, aki a kihallgatásán beismerő vallomást tett.

    Top 16