• Krimi
Faktor

Huszonegy éve ölte meg szexpartnerét a zalai férfi, most született ítélet

Jogerősen tizenöt év fegyházra ítélte szerdán a Pécsi Ítélőtábla F. Rajmundot. A férfi huszonegy évvel ezelőtt, alig 18 évesen fejbe lőtt, majd kirabolt egy vele szexuális kapcsolatban álló férfit a Zala megyei Csapiban. Az ügyben korábban bűnsegédként tizenhárom évre ítélt másodrendű vádlottat - bizonyítékok hiányában - felmentették.

A Zalaegerszegi Törvényszék tavaly júniusban F. Rajmundot előre kitervelten, nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt tizenöt év fegyházra, Cs. Demeter másodrendű vádlottat bűnsegédként tizenhárom év fegyházra ítélte. Az elsőfokú határozat ellen a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek.

A Pécsi Ítélőtábla az MTI-nek eljuttatott írásos összegzésében azt írta: a jelenleg 39 éves F. Rajmund 1993-ban ismerkedett meg a nála harminc évvel idősebb férfival, akivel rendszeresen együtt kirándultak, étterembe jártak, a későbbi áldozat még vadászni is elvitte őt.

Jogerős az F. Rajmund elleni ítélet.

Jogerős az F. Rajmund elleni ítélet.

EZT IS AJÁNLJUK:

  1996 áprilisában F. Rajmund beszámolt a sértettel folytatott kapcsolatáról barátjának, a jelenleg 44 éves Cs. Demeternek. A barátok, hogy megszerzik a sértett vagyontárgyait és F. Rajmund megöli a férfit, ehhez Cs. Demeter egy pisztolyt adott neki.

  1996. április 5-én F. Rajmund az estét a sértett házában töltötte és amikor a férfi elaludt, közelről fejbe lőtte.

  A törvényszék szerint F. Rajmund a házból a sértett három vadászpuskáját, tévéjét, valamint videomagnóját az áldozat terepjárójába pakolta és azzal a zsákmányt a másodrendű vádlott lakására vitte.

  A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla az elsőrendű vádlott esetében a Zalaegerszegi Törvényszék ítéletét helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett. A másodrendű vádlottat pedig bizonyítékok hiányában felmentették. Mivel az ügyész ez ellen fellebbezett, az ő esetében jogerős döntést a Kúria hoz.

  Az előzetes letartóztatása alatt az egyik tanúval házasságot kötő, korábbi kapcsolatából származó kiskorú gyermeke után pedig tartásdíjat fizető F. Rajmund 1998-ban már állt bíróság előtt. Akkor másodrendű vádlottként öt és fél év börtönt kapott fegyvercsempészet és más bűncselekmények miatt, Cs. Demetert pedig elsőrendű vádlottként nyolc év szabadságvesztésre ítélték.

  F. Rajmundot abban az időben tanúként már kihallgatták az emberölés miatt, de a nyomozást csak akkor sikerült újrakezdeni, amikor 2012-ben Somogyudvarhely közelében véletlenül előkerült az áldozat egyik elásott fegyvere. 2015-ös elfogása után F. Rajmund beismerő vallomást tett, de ezt azt az elsőfokú tárgyalássorozaton visszavonta, az utolsó szó jogán akkor mindkét vádlott a felmentését is kérte.

  Kommentek:

  Top 16