• Krimi
Faktor

Húsz nap elzárásra ítélték Repülős Gizit lopás kísérlete miatt

Jogerősen húsz nap elzárásra ítélte a Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizellát lopás kísérlete miatt a székesfehérvári bíróság.

A törvényszék közleménye szerint a büntetésbe beszámítják az előzetes fogva tartásban töltött időt. A hajléktalan, többszörösen büntetett, 89 éves nő február 19-e óta előzetes letartóztatásban volt.

Repülős Gizi
Fotó: youtube

Repülős Gizi Fotó: youtube

Az asszony február 18-án délután besurrant egy sukorói családi házba és az egyik szoba komódjában talált pénztárcából ellopott 3500 forintot. Amikor észrevették őt, azt állította, hogy bérelhető lakást keres, illetve vizet kért. A tulajdonosok rövid időre magára hagyták, ekkor a nő a pénzt bedobta a bejáratnál lévő hálószobába és el akart menni, de az ott lakó férfi visszatartotta, amíg kiértek a rendőrök.

A Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizellát legutóbb tavaly szeptemberben, egy hajdúszoboszlói lakásban érték tetten. Repülős Gizi egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint

először 1953-ban bukott le besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben több mint kétszázszor lopott,

és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben - írta az MTI.

Top 0