• Krimi
Faktor

Húsz évvel ezelőtt gyilkolt: megvárta, míg elalszik barátja, majd agyonlőtte

Tizenöt év fegyházra ítélte pénteken a Zalaegerszegi Törvényszék F. Rajmundot, aki húsz évvel ezelőtt, alig 18 évesen fejbe lőtt, majd kirabolt egy vele szexuális kapcsolatban álló férfit.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A 38 éves férfit egy évvel ezelőtt fogták el a rendőrök az 1996-ban Csapiban elkövetett emberölés gyanúsítottjaként. A férfi akkor azt mondta, hogy egy régi ismerőse gyilkolt, de az emiatt nevével és fotójával nyilvánosan körözött férfiről kiderült, hogy nem volt köze az ügyhöz. 

F. Rajmund még középiskolásként, alig 15 évesen ismerkedett meg a halálakor 48 éves, Csapiban lakó B. Istvánnal. A fiúval a vadászként, preparátorként és vadkárbecslőként dolgozó férfi többször találkozott, homoszexuális viszonyt folytatott vele, gyakran megvendégelte és alkalmanként néhány száz forintot is adott neki. A fiatal fiú 1996-ban mesélt barátjának, Cs. Demeternek az egyre kellemetlenebbé váló kapcsolatáról. A barát azt javasolta, hogy ölje meg a férfit, majd rabolják ki. Cs. Demeter ezután egy légfegyverből átalakított fegyvert és két lőszert adott fiatalabb barátjának, aki ezt későbbi áldozatának házába vitte. Megvárta, míg a férfi a vacsora és a szexuális együttlét után elaludt, ekkor elővette a fegyvert, amellyel agyonlőtte.

A 18 éves fiú ezután kivette a fegyverszekrényből az áldozat sörétes és golyós fegyverét, majd egy színes tévével, egy videomagnóval, két gumiabronccsal és egy fényképezőgéppel együtt berakta ezeket a férfi autójába, amivel Berzencére hajtott. Másnap a barátjával elásták a sörétes fegyvert, a kocsit pedig Vízvárra vitték, ott elrejtették, később pedig szétbontották, és az alkatrészeket eladták. 

F. Rajmund az előre kitervelten, nyereségvágyból, védekezésre képtelen ember ellen elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházbüntetést kapott, társát bűnsegédként való részvétele miatt 13 év fegyházbüntetésre ítélték - írja az MTI. 

Korábban arról is írtunk, hogy elszökött a bíróságról egy férfi, pedig nyomkövető is volt a lábán. Részleteket itt olvashat.

Kommentek:

Top 0