• Krimi
Faktor

Húsz éven át üldözték, most fogták el a hírhedt maffiafőnököt

Húsz évig tartó körözés után elfogták Olaszország második legjobban keresett szökevény bűnözőjét, Ernesto Fazzalarit, a 'ndrangheta calabriai bűnszervezet egyik főnökét.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Lorenzo Falferi, az olasz csendőrség ezredese szerint a dél-olaszországi Calabria tartomány Molochio nevű falujában kapták el a bűnözőt. Az elfogott maffiafőnököt Falferi a legveszélyesebb szökevényként írta le, a 'ndrangheta pedig a világ egyik leghatalmasabb bűnszervezetének számít.

A hatóságok szerint Fazzalari egy nő mellett aludt, amikor rátaláltak, és nem próbált ellenállni letartóztatásakor. Fazzalarit két gyilkosság, emberölés kísérlete, zsarolás, bűnszervezetben való részvétel és más bűncselekmények miatt ítélték el korábban. A 46 éves férfi életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Az olasz hatóságok körözési listájának élén Matteo Messina Denaro, a szicíliai maffia, a Cosa Nostra főnöke szerepel.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Korábban arról írtunk, hogy az olasz igazságügyi minisztérium előtt tüntettek az emberek, mert a maffia döntötte el, kiből lehet börtönőr.

    Kommentek:

    Top 16