• Belföld

Húsvétkor 20 fok lesz

Jövő héten fokozatosan melegszik majd az idő, a hét végére pedig néhol akár 20 fok is lehet. Hétközben borult és napsütéses napok is lesznek, helyenként pedig eső is eshet.

Hétfőn hajnalban az ország nagyobb részén gyengén felhős lesz az ég. A Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Őrség környezetében lesz borultabb az ég. Ezeken a tájakon zápor is eshet. Napközben Budapest környékén és az Alföld középső részén fog a legtöbb ideig sütni a nap. A Dél-Dunántúlon, valamint a Nyírségben és Borsodban több felhő lesz, de sok esőre nem kell számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 5 fok között, a legmagasabb hőmérséklet pedig 11-16 fok között alakul.

Kedden északon borult lesz az ég de több órára kisüt a nap, délen a nap első felében még erősen felhős lesz az ég, de később derültebb idő lesz. Főként délnyugaton, délen valószínű több helyen eső. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű, de északkeleten hűvösebb is lehet. Nappal 8-13 fokig melegszik majd a levegő.

Szerdán borult idő lesz, helyenként kisebb eső, zápor is lehet. Erre főleg a déli határ mentén kell számítani. A leghidegebb órákban 0, napközben 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

illusztráció

illusztráció

Csütörtökön több órára kisüt a nap, de néhol kisebb zápor még előfordulhat. Sok helyen erős vagy viharos szél is fújhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 9-13 fok között valószínű.

Pénteken eleinte napos idő várható, de délutántól északnyugat felől beborul az ég, eső azonban nem várható. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben pedig 10-14 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton a napsütés mellett csak elvétve fordulhat elő zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-6,  a legmagasabb hőmérséklet 14-17 fok között várható.

Vasárnap sütni fog a nap, az eső pedig nem esik. A leghidegebb órákban 0 és plusz 6, a legmelegebb időben pedig akár 16-20 fok is lehet – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján.

Top 0