• Belföld
Faktor

Néhányan még a szexről is lemondanak a böjti időszakban

A tavalyihoz képest már most 2,5-szer több vendég foglalt a belföldi szálláshelyekre az immár 4 napos húsvét alkalmából. A Szallas.hu adatai alapján minden 4. magyar SZÉP-kártyával fizet majd, átlagosan 49 667 forintot. A legtöbben Egerbe, Hajdúszoboszlóra, Budapestre, Gyulára és Siófokra látogatnak a böjt után. A portál felmérése szerint ugyanis miden 2. magyar önmegtartóztatással készül az ünnepre.

Úgy tűnik, hogy a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása tetszik a magyaroknak, a Szallas.hu kutatásában résztvevők 90 százaléka ugyanis kifejezetten örül a döntésnek. A tavalyi húsvéthoz képest például már most 2,5-szer annyian foglaltak belföldön szállást. „A húsvét általában véve is utazós ünnep, de ez most még inkább igaz, hiszen minden harmadik foglalás 3 éjszakára, vagyis 4 napra szól” – mondta Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Forrás: Szállás.hu

Forrás: Szállás.hu

A vendégsereg harmada hotelben keresi az ünnepi kikapcsolódást, amit népszerűségben a vendégház, az apartman és a panzió követ. Az átlagos foglalási érték 49 667 forint, és minden 4. magyar SZÉP-kártyával tervez fizetni. Az előfoglalások alapján Eger a legnépszerűbb, a Heves megyei települést sorrendben Hajdúszoboszló, Budapest, Gyula és Siófok követi. „Mivel a négy egybefüggő munkaszüneti nap már a környező országokat is elérhetővé teszi, így a külföldre irányuló magyar forgalom is nagyot ugrott idén, ez több, mint háromszorosa a tavaly húsvéti értéknek” – tette hozzá Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Forrás: Szállás.hu

Forrás: Szállás.hu

A Szallas.hu adatai alapján egyébként a legtöbben már pénteken útnak indulnak, persze előtte, illetve nagypénteken még böjtölnek. A Szallas.hu kutatásában résztvevők közel fele várja böjttel az ünnepet, a többség ezen belül is inkább a „kicsit”, a 40 napos megtartóztatás 100 böjtölőből csak háromra jellemző. „A leggyakoribb, hogy a húst vonjuk meg magunktól, ezt követi az alkohol absztinencia, de 100 honfitársunkból 7 még a házaséletről is lemond a húsvét előtti időszakban, de legalább nagypénteken” – tette hozzá Mészáros Judit.

Kommentek:

Top 0