• Külföld
Faktor

Hullarabló volt a körözött párizsi terrorista testvére, most médiasztár akart lenni

Nem igaz, hogy példamutató mintapolgár Salah Abdeslam testvére, Mohamed. Salah Abdeslam Európa legkeresettebb terroristája, a párizsi öngyilkos merényletsorozat életben maradt szereplője. Valószínűleg nem merte magát felrobbantani, most bujkál.

A terrorakciók után a belga rendőrség letartóztatta Salah Abdeslam testvérét is, de két nap után elengedték, mert kiderült, hogy a merényletekhez nincs köze. Ezután a testvér, Mohamed Abdeslam ráérzett a szereplés ízére, egyik televíziós stúdióból a másikba vándorolt, mindenütt szívesen locsogott életéről, családjáról, tömeggyilkos testvéréről, és mindenütt elmondta, hogy ő példás életet élt mindig is, egyfajta mintapolgárként beszélt saját magáról.

A belga DH nevű újság viszont kiderítette, hogy Mohamed Abdeslam hazudott. Tíz évvel ezelőtt egy olyan bandának volt a tagja, amelyet több újság hiéna mentősöknek, hullarablóknak nevezett.

A rendőrség szerint segédmentősök legalább 30 halottat kiraboltak, elvették az ékszerüket, pénzüket Belgiumban. Az egyik segédmentős-hiéna Mohamed Abdeslam volt. Akkor még csak 18 éves - végül felfüggesztett börtönnel megúszta. Az elmúlt napokban a médiasztárság után epekedő Mohamed Abdeslam most nem szólalt meg, csak az ügyvédje. Azt mondta, hogy Mohamedet annak idején ártatlanul ítélték el, szerinte bírói tévedés áldozata.

Top 0