• Külföld
Faktor

Több ezer járatot töröltek, a vihar senkit sem kímél a keleti partvidéken

Rövid időn belül ez már a negyedik hatalmas téli vihar az Egyesült Államok keleti részén.

Hótakaró borítja az Egyesült Államok keleti partvidékét, amelyet rövid időn belül már a negyedik óriási téli vihar sújtott - írja az MTI.

Ahogy a Faktor is beszámolt róla korábban, szerdán Virginiától Massachussettsig, végig a keleti parton folyamatos volt a sűrű hóesés, amelyet sok vidéken erős szél kísért.

A nagyvárosokban - így például Washingtonban, Philadelphiában, New Yorkban - zárva tartottak az állami hivatalok és az iskolák, sok rendezvényt lemondtak. New York állam kormányzója szükségállapotot hirdetett a városra és a környező településekre, valamint bejelentette, hogy a nemzeti gárda háromszáz tagja készenlétben áll a viharban rekedtek megsegítésére. Hólapátokat, generátorokat visznek azokra a településekre vagy városi negyedekbe, ahol már félméteres a hó és megszűnt az áramszolgáltatás is.

New Yorkban szerda estig 15-20 centiméternyi hó hullott, Pennsylvania állam egyes vidékein félméteres a hótakaró. New Yorkban és a környékén lévő repülőtereken 1200 járatot töröltek, a teljes keleti parton pedig több mint ötezret.

A Tobynak elkeresztelt vihar három héten belül a negyedik, amely a keleti partvidéket sújtja.

Kommentek:

Top 0