• Sport

Hosszú Katinka-ügy: közvetítene a MOB elnöke

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke azt szeretné, ha Hosszú Katinka és Gyárfás Tamás az ő közvetítésével egyeznének meg. Ezért találkozóra hívja őket.

A versenyző és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vitája még decemberben kezdődött. Azóta a szövetség új szerződést ajánlott az úszónak, aki azt kamerák előtt tépte szét, miközben arról beszélt, hogy nem pénzt kért.

Siklós Erik, a MOB marketing- és kommunikációs igazgatója az M4 csatorna Sport7fő című műsorában mondta azt, hogy egyeztetett Borkai Zsolttal és Szabó Bence főtitkárral. Ezek után került ki a MOB honlapjára a szervezet hivatalos álláspontja.

A marketingigazgató azt is mondta, hogy a MOB érzi a felelősséget. Korábban is voltak háttéregyeztetések, mind a két féllel, hogy az ügy minél gyorsabban megoldódjon. Siklós Erik hozzátette, hogy a MOB továbbra is minden támogatást megad Hosszú Katinkának.

A többszörös világ- és Európa-bajnok úszó először karácsony előtt bírálta a MÚSZ-t. Múlt szerdán ismét elmondta, hogy elégedetlen a szövetség teljesítményével és hozzáállásával és azt is mondta, hogy nem fogadja el a neki felajánlott szerződést.

Ezen a sajtótájékoztatón Kiss László is ott volt, de nem tudott Hosszú Katinkával egyeztetni, mert elment. A kapitány az ügy miatt csütörtökön lemondott, de vasárnap Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök bejelentette, hogy meggondolta magát a szakember és folytatja a munkát – írja az MTI.

Az ügyben korábban már Orbán Viktor is nyilatkozott.

Top 0