• Sport

Hosszú Katinka nem megy el a díjátadóra, de találkozik a MOB-elnökkel

Hosszú Katinka lemondta a részvételt a FINA, azaz a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség január 31-iki hagyományos díjátadó gáláját. Viszont megbeszélt egy személyes találkozót a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével, Borkai Zsolttal.

Hosszú Katinka a magyar szövetségnek e-mailen szólt, hogy nem tud elmenni a budapesti ünnepségre, de valaki elmegy helyette, és képviselni fogja. A FINA szokásos éves díjátadóján jutalmazzák a világszövetséghez tartozó sportágak legjobbjait, Hosszú Katinkának pedig nagy esélye van arra, hogy 2014 után ismét ő legyen az év legjobb úszónője.

Hosszú a gála idején valószínűleg a luxemburgi Euro Meet úszófesztiválon fog versenyezni, a rendezvény honlapján található közlemény szerint legalábbis ő is ott lesz a január 29-31-én rendezett verseny mezőnyében.

Hosszú Katinka már a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) január 14-i ünnepségén, az Év sportolója gálán sem vett részt. Helyette édesanyja vette át az év legjobb női sportolójának járó díjat.

Borkai Zsolt MOB-elnök szerda este beszélt Hosszú Katinkával. Megbeszélték, hogy a jövő héten egyeztetnek időpontot egy találkozóra, amin a vitás kérdéseket rendeznék. A MOB elnöke azt mondta az MTI-nek, hogy Hosszú hívta fel őt telefonon.

Hosszú Katinka először karácsony előtt mondta, hogy elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) teljesítményével és hozzáállásával. Ezt január elején ismét elmondta egy sajtótájékoztatón, és bejelentette, hogy nem fogadja el a neki felajánlott szerződést sem.

A sajtótájékoztatón az úszók szövetségi kapitánya, Kiss László is ott volt, de nem tudott beszélni Hosszú Katinkával, mert az úszó kiment a teremből. A szövetségi kapitány ezért lemondott, de három nap múlva Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök bejelentette, hogy Kiss László meggondolta magát és folytatja a munkát.

Top 0