• Sport
Faktor

Hosszú engedély nélkül nem versenyezhet Amerikában

A Magyar Úszó Szövetség tudta nélkül Austinba utazott Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup, hogy részt vegyenek egy pénzdíjas versenyen - állítja a szövetség. Ezért fel kell hívnia Kiss László szövetségi kapitányt, különben nem úszhat.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka

Fotó: Mészáros Annarózsa

Hosszú múlt héten tartott sajtótájékoztatóján összetépte a neki küldött 12 millió forintos szerződést, amiről azt mondta, hogy csak azért kapta, hogy elhallgattassák. Egy nappal később a szövetségi kapitány, Kiss László lemondott (majd visszatért a pozíciójába), az ügyben többek között már Egerszegi Krisztina, Risztov Éva, Orbán Viktor és Borkai Zsolt, a MOB elnöke is megszólalt.

A MÚSZ nem sokkal 12:00 után adott ki közleményt, amiben arról van szó, hogy a kialakult helyzet békés rendezésének érdekében megadja Hosszúnak a versenyengedélyt, cserébe azt kérik tőle, hogy telefonon hívja fel Kiss Lászlót. Akivel egyébként korábban nem volt hajlandó szóba állni a sajtótájékoztatón.

Ugyanakkor Kiss László vasárnap már tudott arról, hogy Hosszú Amerikába utazik egy versenyre. A telesport.hu szerint azt mondta "most tudomásom szerint elutazott az Egyesült Államokba, egy versenyre. Gondolom, ha visszajött le tudunk ülni beszélni, és mindenkiben leülepszik ami volt".

EZT IS AJÁNLJUK:

  A Magyar Úszó Szövetség állásfoglalásaBár január 14-én, csütörtökön a Nemzeti Színházban rendezik meg az 58. Év...

  Közzétette: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott – 2016. január 12.

  Hosszú hétfői bejegyzése, amiből kiderült, hogy Amerikába utazott:

  Tegnap este megérkeztünk Austin-ba, ahol pénteken kezdődik az Arena Pro Series verseny. Ma reggel pedig irány az edző...

  Közzétette: Katinka Hosszu – 2016. január 11.

  Top 16