• Külföld
Faktor

Füst borította autópályán menekültek a nyaralók, óriási a káosz

Kivonult a rendőrség is.

Vasárnap késő este óta erdőtüzek pusztítanak a horvát tengerparton, Zadar megyében, hétfőn pedig Hvar szigetén is tűz ütött ki. Davor Bozinovic belügyminiszter most bejelentette, hogy szándékos tűzokozás gyanújával hét embert őrizetbe vett a rendőrség.   

Zeljko Sosa, a zadari tűzoltóság parancsnoka szerint a helyzet nehéz, mert a terep megközelíthetetlen, és az erős szél miatt "a dolgok kicsúsztak az ellenőrzés alól".

A tűzesetek miatt hétfőn délelőtt lezárták a forgalom elől az A1-es autópálya Zadar és Sibenik közti szakaszát. Benkovácnál nyolc, Pirovacnál Zágráb irányába kilenc kilométeres autósor torlódott fel a fizetőkapuknál. A horvát autópálya-kezelő vállalat délután felnyitotta a sorompókat, hogy a kocsik mielőbb le tudjanak hajtani az autópályáról.

A sűrű füst miatt pánikba esett autósok az autópályán megfordulva, a forgalommal szembe haladva próbáltak meg kitérni a füst elől, ami káoszt okozott a sztrádán.     Időközben Hvar szigetén is tűz ütött ki, amelyet tűzoltó repülőkkel és helikopterekkel próbálnak meg eloltani - írja az MTI. Újabb tüzek is keletkeztek késő délután: evakuálni kellett a Sibeniktől északra fekvő Drnis és Promina települést. Késő este pedig a körzet több községében otthonaik elhagyására szólították fel a lakókat.

Kommentek:

Top 0