• Külföld
Faktor

Horrorház: a kutyákat nagyobb becsben tartották, mint a saját gyerekeiket

Tizenhárom gyermeküket kínozták és éheztették a szülők. Az ügyészek életfogytiglant kérnek rájuk.

Óriási médiaérdeklődés közepette zajlott a szörnyeteg szülők első ügyészségi meghallgatása a kaliforniai Riverside megyei hivatalban. A házaspárt biztonsági okokból egy alagúton keresztül, kézi bilincsben szállították az előzetes cellájukból az ügyészségi épületbe.

Fotó: FREDERIC J. BROWN / AFP

Fotó: FREDERIC J. BROWN / AFP

Az apa, David Allen Turpin és az anya, Louisa Anna Turpin egyaránt ártatlannak vallotta magát az ellenük felhozott mind a 75 vádpontban. A férjet egy hatóságok által kirendelt ügyvéd, David Macher, míg a feleségét a Blumenthal ügyvédi irodát képviselő Jeff Moore védi. “Az ügyészség még nem tájékoztatott minket arról, hogy milyen bizonyítékokkal rendelkeznek. Annyit tudunk, hogy már elkészítettek egy összefoglaló 10 oldalas jelentést” - közölték a védők a meghallgatást követően a The Press-Enterprise munkatársával.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A nyomozók 13 gyermek sérelmére elkövetett kínzással, bebörtönzéssel, éheztetéssel, megalázással vádolják a párt. Az apát ezen kívül meggyanúsították egyik 14 év alatti gyermekének sérelmére elkövetett fajtalankodással is. Az ügyészség óvadékukat időközben 9 millió dollárról 13 millió dollárra - 336,7 millió forintra - emelte fel. Egy-egy millió dollár minden egyes megkínzott gyermekük után. A párt egymástól elkülönítve tartják fogva. A bírósági meghallgatásuk idén február 23-án kezdődik. A per egy évig is eltarthat. Amennyiben a vádak beigazolódnak akkor a pár minimum 94 évre börtönbe kerülhet, de az ügyészek keresik a lehetőségét, hogy tényleges életfogytiglant kapjanak.

  Mike Hestrin megyei főügyész tájékoztatása szerint amikor a nyomozók bekopogtak az ajtón, a szülők levették a láncokat a gyermekekről, de egy 22 éves lányt még megkötözve találtak. A gyermekek elmondták a rendőröknek, hogy évekkel ezelőtt a szüleik büntetésből kezdték el őket megkötözni. Először még kötéllel, majd később láncokkal és lakatokkal. Fogorvosnál soha nem voltak. Amikor a gyermekek nem voltak láncra verve, bezárták őket a szobájukba. A néhány dolog egyike, amelyet a gyermekek csinálhattak, hogy saját újságot írhattak napjaikról maguknak. Ezekből a gyerekek által írt naplójegyzetekből több százat foglaltak le bizonyítékként a hatóságok.

  A gyermekek szenvedése 2010-ben kezdődött és egyre brutálisabbá vált azóta. Megtalálásukkor lelkileg és fizikailag is romokban hevertek. A legidősebb, 29 éves felnőtt lány súlya mindössze 37 kilogramm volt, amikor kiszabadították. A házaspár arra kényszerítette 13 gyermekét, hogy hajnali 5 óráig éberek legyenek, így a nappalokat átaludták. A szülők rendszeresen süteményeket ettek a gyerekeik előtt, miközben azok megalázottan éheztek. A fiatalok naponta csak egyszer ettek és évente kétszer fürödtek. A házaspár legkisebb, két éves gyermeke volt az egyetlen, akit még nem kínoztak és éheztettek.

  A házban a rendőrök töménytelen játékot találtak, mindegyiket kivétel nélkül eredeti csomagolásában, bontatlanul. Ez is a gyermekek megalázásának része volt. A Daily Mail beszámolója szerint a horror házban - ahol mindenki édesemnek szólította a másikat - a nyomozók két egészséges, jól táplált máltai selyemkutyát is találtak. Őket menhelyre vitték.

  A gyermekek két éven keresztül tervezték a szökést. Végül egy 17 éves lány mászott ki az ablakon és értesítette a hatóságokat. Nem egyedül szökött ki, de az utcán fiatalabb testvére megijedt a borzalmas következményektől és inkább visszamászott a horror otthonba.

  Kommentek:

  Top 16