• Krimi
Faktor

Melegedőbuszban a kollégisták: holttestet találtak éjjel a Ráday Kollégiumban

Tűz ütött ki a IX. kerületi épületben.

Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

A police.hu közleménye szerint a kollégium második és harmadik emelete gyulladt ki. Az oltási műveletek közben egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek korábban elmondta, hogy húsz gépjárművel több mint hatvan fővárosi tűzoltó vonult a helyszínre.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

  Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

  Mintegy 80 embernek kellett elhagynia az épületet, akik melegedőbuszban várhatják meg a munkálatok végét.

  Kisdi Máté nem sokkal éjfél előtt közölte, hogy a tűzoltók a lángokat eloltották, de az épületben az összes izzó, parázsló részt fel kell kutatni és el kell oltani, ami még órákig eltarthat. A holttest azonosítás még folyamatban van - mondta a szóvivő.

  A Magyarországi Református Egyház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tűzeset a Ráday Kollégiumban történt.

  Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

  Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

  Közölték: a Kollégiumban 130 diák lakik, de nem mindenki tartózkodott az épületben, mert többen hazautaztak a vizsgaidőszak alatt.

  A diákok ideiglenes elhelyezésében segít a IX. kerületi önkormányzat és az evangélikus egyház is. A Ráday utca 28. szám alatt található a Dunamelléki Református Egyházkerület levéltára, a Ráday Könyvtár, a Török Pál Kari Könyvtár és a Bibliamúzeum is. A Ráday Kollégiumban többségében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán tanuló diákok élnek - közölte a Magyarországi Református Egyház.

  Kommentek:

  Top 16