• Külföld
Faktor

Holttesteket találtak az elárasztott házban, négy ember eltűnt

Legalább négy ember meghalt és négy ember eltűnt a bajorországi ítéletidő miatt a hatóságok csütörtöki összesítése szerint.

Fotó: Europress-Jonas Heilgeist / dpa / AFP

Fotó: Europress-Jonas Heilgeist / dpa / AFP

A hosszan tartó heves esőzések miatt katasztrófahelyzet alakult ki a németországi tartomány déli részén, Passau térségében. Több település víz alá került, a közlekedés és az áramellátás akadozik. Simbach településen búvárok három ember holttestét emelték ki egy elárasztott házból, a negyedik holttestet Julbachban egy megáradt patakból emelték ki. Simbachban ugyanakkor négy embert még keresnek.

A csaknem egy hete tartó, rendkívül esős idő máshol is gondokat okoz Németországban. Hannover térségében több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat, többnyire elárasztott pincék miatt, Lipcsében több utca víz alatt van, és Észak-Rajna-Vesztfália tartományban is több helyen küzdenek az áradásokkal, írja az MTI. A hét elején Baden-Württembergben négy halálos áldozata volt a hirtelen hullott, nagy mennyiségű csapadéknak. A német meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint legalább vasárnapig marad az esős idő.

Top 0