• Külföld

Holttestek közé bújt, így menekült meg a 12 éves fiú

A holttestek közé bújtak és halottnak tetették magukat. Így élte túl a tömegmészárlást a párizsi Bataclan klubban egy 12 éves ausztrál fiú és az apja. Sokkos állapotban menekültek ki végül a szórakozóhelyről. A kisfiúnak pszichológus segít feldolgozni a sok szörnyűséget, amit látott.

A kisfiú apja, John Leader a CNN-nek nyilatkozott a terrortámadás után. A férfi azt mondta, először azt hitték, hogy a robbanásszerű hang, amit hallanak valójában a tűzijáték és a show része. Aztán úgy érezte, valami elsüvít a füle mellett. Valószínűleg egy golyó volt. Pillanatokkal később tudatosult csak benne és a többi nézőbe is, hogy mi történik, hogy terroristák támadták meg őket. Hirtelen mindenki a földre vetette magát.

Aztán ahogy felemeltem a fejem láttam, hogy az egyik terrorista a tömegre szegezi a fegyverét, míg a másik módszeresen, sorra végzi ki az embereket.

Itt nem lehetett hőst játszani. Figyelték a tömeget, profik voltak a terroristák 

- mondta az ausztrál férfi.

A fia, a 12 éves Oscar nem volt közvetlenül mellette. De kiabált neki, hogy hasaljon a földre. A fiú arról beszélt a CNN-nek, hogy életében először látott holttestet. De nem volt választásuk. Rájöttek, hogy a holttestek között kell elbújniuk, ha élni akarnak. Azt mondta, sokkolta, amit látott.

Top 0