• Külföld
Faktor

Ismeretlen lefejezett holttestek kerültek elő a városból

Tizenegy lefejezett férfi holttestet találtak Áden jemeni kikötővárosban, egy természetvédelmi területen. A férfiakat nagyjából egy hónapja ölhették meg.

A hatóságok egyelőre semmit nem tudnak a gyilkosság körülményeiről, de a holttestek állapotából megállapították, hogy körülbelül egy hónapja végezhettek a 11 férfival - írta az Áden al-Ghad nevű hírportál egy meg nem nevezett biztonsági forrásra hivatkozva.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök nemzetközileg elismert kormánya, amelyet a Szaúd-Arábia vezette arab katonai koalíció tavaly márciusa óta légicsapásokkal is támogat, majdnem két éve háborúzik az Irán által támogatott, Ali Abdalláh Száleh volt elnökkel és a vele szövetséges síita húszi felkelőkkel.

Az ország déli tengerpartján fekvő, egymillió lakosú Ádenből, amely a főváros után a második legnagyobb jemeni város, a kormányerők másfél éve űzték el a húszi lázadókat, de a különböző fegyveres csoportok még mindig tevékenykednek a városban.

A jemeni polgárháború húsz hónapja tartó összecsapásaiban becslések szerint legalább tízezer ember halt már meg – írja az MTI

Kommentek:

Top 0