• Külföld
Faktor

Holtan találták meg a 2 éves kisfiút

Megtalálták a kútba zuhant spanyol kisfiú holttestét.

Megtalálták a két hete kútba zuhant spanyol kisfiú holttestét szombaton, ezzel véget ért a kétéves gyermek megmentésére indított nagyszabású és az egész ország figyelmét felkeltő akció.

A kétéves Julen tizenhárom nappal ezelőtt tűnt el egy szűk, 25 centiméter átmérőjű száz méter mély kútban családja szeme láttára az andalúziai Totalán település egyik birtokának hegyvidéki területén.

A mentési munkálatokat kezdettől fogva rendkívül nehéz körülmények lassították, mivel megműveletlen, sziklás területről van szó, ahol ráadásul attól is kellett tartani, hogy beomlik a kút, amelybe a gyerek beleesett. A földterület egyedi adottságai miatt több alkalommal kellett módosítani a mentési stratégiát.

A spanyol csendőrség nyomozást indított annak kiderítésére, hogy a kutat illegálisan fúrták-e, ugyanis a helyi önkormányzat állítja: nem adott engedélyt.

A fúrást végző cég vezetője viszont úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével pedig az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

A kisfiú szülei 2017-ban már elveszítették egyik gyereküket, akkor hároméves fiuk szívbetegségben hunyt el.

Kommentek:

Top 0