• Sport

Holtan találták a folyóparton a válogatott focistát

Steve Gohourit, az elefántcsontparti válogatott korábbi játékosát december 16-án, csapata karácsonyi partiján látták utoljára. Onnan hazaindult a családjához Párizsba, de soha nem érkezett meg. A 34 éves focista holttestét a Rajna mellett találták meg.

Fotó: Europress - ANDREW YATES / AFP

Fotó: Europress - ANDREW YATES / AFP

Steve Gohourinak eredményes pályafutása volt. Profi karrierje a Paris Saint-Germain csapatánál kezdődött, igaz pályára nem lépett a francia csapatban. Egy kisebb izraeli kitérő után viszont több svájci csapatban is játszott, végül a Young Boysban nyújtott teljesítménye után figyelt fel rá a Borussia Mönchengladbach. Az elefántcsontparti védő pályafutásának legsikeresebb időszaka volt ez, ekkor 14 válogatott meccsen is szerepelt, melyeken három gólt szerzett.

2010 és 2012 között Angliában, a Wiganben 42 meccsen játszott. Ezután viszont már csak kisebb szerepet szántak neki csapatai, 2015-ben már a német negyedosztályú egyesület, a TSV Steinbach játékosa lett.

Gohouri eltűnését december 16-án jelentették be. A játékos annak ellenére, hogy elefántcsontparti válogatott, öt éves kora óta Párizsban élt. A német rendőrség január 1-én megerősítette, hogy a focista holtestét találták meg Krefeld mellett a Rajna partján.

A Wigan Twitter-oldalán emlékezett meg a játékosról:

Nagyon szomorú dolog a Steve-ről szóló híreket hallani. Ilyen fiatalon elveszteni valakit nagyon szomorú, és tragikus megérteni, hogy egy volt csapattársunk távozott az élők sorából.

- írta Gary Caldwell, a Wigan jelenlegi edzője.

Top 0