• Sport

Pénteken áll utoljára rajthoz Michelisz Norbert 2015-ben

A szezonzáró verseny több szempontból is különleges. Az időmérő és a futam is pénteken lesz, ráadásul a katari pályán fognak először villanyfényes WTCC futamot rendezni.

Fotó: Europress - FRANCK PENNANT / AFP

Fotó: Europress - FRANCK PENNANT / AFP

Az utolsó WTCC futamokat rendezik pénteken. A szezonzáró futam helyszíne egy olyan pálya lesz, ahol eddig még nem volt WTCC verseny, a mezőny Katarba látogat. A megszokott három napos versenyhétvége Katarban csak két napos lesz. Emellett a futamot sem vasárnap rendezik, hanem pénteken lesz az időmérő és a futamok is.

A katari lesz a túraautó-világbajnokság első olyan versenye, amelyet nem nappal, hanem este, megvilágított pályán rendeznek.

Michelisz Norbert az összetett bajnokság 6. helyén áll, de még van matematikai esélye arra, hogy a három gyári Citroen mögött a 4. helyen végezzen. Mivel ehhez 39 pontot kellene gyűjtsön a magyar versenyző, azért a reális cél az 5. hely megszerzése lehet.

A prioritás nem változott, Katarban sem a privát vb-cím lebeg majd a szemem előtt. Szeretnék megint a legjobb hondás lenni, amire ahogy jeleztem, látok is esélyt, és amíg így van, hajlandó leszek kockázatot is vállalni érte.

- olvasható Michelisz Norbert blogján.

Michelisz előtt 18 ponttal áll az ötödik helyen a jelenlegi legjobb Honda-versenyző, Gabriele Tarquininek 191 pontja van, míg Michelisznek 172. A magyar versenyző mögött a 6. helyen is egy hondás van, Tiago Monterio lemaradása csak egy pont.

A dohai versenypálya 5380 méter hosszú ahol a versenyzők kétszer 12 kört fognak megtenni pénteken.
Kép: www.zengomotorsport.hu

A dohai versenypálya 5380 méter hosszú ahol a versenyzők kétszer 12 kört fognak megtenni pénteken. Kép: www.zengomotorsport.hu

A világbajnoki cím sorsa már eldőlt, hiszen a Citroennel versenyző José María López behozhatatlan előnyre tett szert. A második és a harmadik hely még nem dőlt el, ugyan is Sébastian Loeb és Muller között mindössze öt pont a különbség. 

A legtöbb súlyt ismét a Citroenek fogják cipelni (+60 kg), a Hondákba +40 kg-ot, a Ladákba +10 kg-ot fognak beletenni.

A WTCC katari futamának menetrendje:

Csütörtök:

10:30-11:00 – Teszt

17:00-17:30 – Szabadedzés 1.

19:30-20:00 – Szabadedzés 2.

Péntek:

13:00 – 14:00 Időmérő

19:05 – 21:15 Futamok

Top 0