• Külföld
Faktor

Megcsókolták egymást, majd kézen fogva elhunytak - a 91 éves pár pont ezt akarta

Kézenfogva halt meg az idős pár, miután közös eutanáziát kértek. Nic és Trees Elderhorst mindketten 91 évet éltek, 65 évig voltak házasok. Június 4-én, szeretteik körében hunytak el a hollandiai Didamban.

Mindketten eutanáziát kértek, mert fizikai állapotuk annyira leromlott, hogy már nem tudták tovább élvezni az életet. Nic-nek öt éve volt stroke-ja, és azóta folyamatosan romlott az állapota. Folyamatosan fájdalommal élt, és állandóan a kórházba kellett járnia, hogy antibiotikumokkal életben tartsák.

Közben Trees egészségügyi állapota is romlani kezdett, férjét már nem tudta ellátni. Memóriája egyre rosszabb lett, és folyamatosan a barátok és az egészségügyi dolgozók segítségére volt szükségük, míg otthonba nem kerültek.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A pár aláírt egy eutanáziáról szóló egyezményt, amelyben rögzítették a haláluk körülményeit.

    Hollandiában 17 évvel ezelőtt vezették be az eutanázia törvény, és azóta 5500 ember élt a lehetőséggel. Mind azzal érveltek, hogy elviselhetetlen a szenvedésük, egészségügyi helyzetük pedig reménytelen.

    A házaspárnak fél évet kellett várnia, hogy elvégezzék rajtuk az eutanáziát. Az utolsó napon pedig megcsókolták egymást, és egymás kezét fogva távoztak az élők sorából. Pont, ahogy eltervezték - írja a Mirror.

    Kommentek:

    Top 16