• Krimi
CsR

Hol van apa? - minden nap hazavárja gyereke a halott magyar kapitányt

A hajótragédia egyik magyar áldozatának gyereke még nem tudja, hogy édesapja meghalt. A gyerek minden nap hazavárja a férfit, közben érzi, hogy valami nincs rendjén.

A férfi hajóvezető volt azon a 135 méteres személyszállító hajón, amely nem fért el egy Erlagen mellett lévő vasúti híd alatt, ami ledarálta a kormányállást. Mivel éppen ott tartózkodott, ezért azonnal meghalt. Feltehetően műszaki hiba történt. A férfi felesége a Blikknek nyilatkozott és elmondta, a férfi imádta a munkáját, mivel már édesapja is hajózott, 9 éves korától a vízen volt.

Amikor a reggeli hírekben bemondták, milyen hajóval történt a baleset, azonnal rám dőlt a világ, és összeestem az ágy mellett. Pár órával később már hivatalosan is tudtam, mi történt

– mondta a nő, aki szerint férje rendszeresen bővítette a hajózási térké­peit, és minden új dolgot jelzett, ami változott az útvonalon. Mindig azt mondta: sokan vannak a hátam mögött, nem veszem fél vállról a munkámat.

Pár éve született közös gyerekük. A pici még nem tudja, mi történt, azt viszont érzi, hogy valami baj van.

Amikor könnybe lábad a szemem, odajön hozzám és megkérdezi, hol van apa

– mondta a nő.

A család ügyvédje, Rónai Péter szerint nem az első eset, hogy a hajózási társaság modelljeivel gondok vannak. Mint mondta, az elmúlt hónapban négy kisebb-nagyobb balesete volt a cégnek.

"A családnak mindig joggal az a kérdése, hogyan történhetett ez a szerettükkel. Ismerni akarják az okokat, amik ahhoz vezettek, hogy elvesztették egy hozzátartozójukat. Most az a feladatunk, hogy minden kő alá benézzünk, hogy kiderüljön, ki a felelős ezért a tragédiáért" - mondta Rónai Péter.

Kommentek:

Top 0