• Élet
Faktor

Hogyan készüljünk fel az állásinterjúra?

Mikor álmaink munkahelyére behívnak, akkor mindannyian a legjobb formánkat akarjuk hozni. Megmutatjuk, mire figyelj oda, ha magadnak akarod álmaid melóját!

Nem elég a szakmába vágó képzés, el is kell adni magunkat!

Szakvélemény, egészséges önbizalom, nyilvánosság előtti viselkedés és a megfelelő megjelenés elengedhetetlen egy sikeres állásinterjúhoz.

Tegyünk meg mindent a pozitív benyomásért, amelynek kulcsfontosságú eleme a jó megjelenés!  Az ilyen eseményre való öltözék kiválasztásakor és kialakításakor figyelembe kell venni néhány tényt; például a szezont, a pozíciót, és az adott cég üzleti típusú tevékenységét.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Az egyszerű, ápolt megjelenés minden állásinterjún kötelező!

  A nyerő hármas: öltöny, fehér ing és nyakkendő, vagyis egy elegáns nadrággal és egy inggel nem nyúlsz mellé!

  Tartsd észben:

  1. Öltöny, fehér ing és nyakkendő. A legelfogadottabb a semleges színű nyakkendő. Előnyösebb a klasszikus irány egy csipetnyi eredetiséggel kombinálva.
  2. Ha a zakó színe eltér a nadrág színétől, ügyelj arra, hogy a nadrág mindig sötétebb legyen, mint a zakó. Célszerű sötétebb színeket választani. Az öltöny ne legyen fényes.
  3. Ajánlott a fehér ing választása és kerüld a rövid ujjú változatot! Az ingujjad másfél centire lógjon ki az öltönyödből!
  4. Ha hajlamos vagy az izzadásra, vegyél az inged alá egy pólót.
  5. A megfelelő cipő konzervatív stílusú, fekete vagy barna és határozottan bőr. Legyen egyszerű és zárt orrú. A következő kombinációkat válaszd: fekete cipőhöz szürke vagy kék öltöny.  Barna cipőhöz barna vagy kék öltöny.
  6. Mindig olyan hosszú zoknit vegyél fel, hogy mikor leülsz, ne látszódjon ki a csupasz lábad. A zokni színe sötét legyen és kerüld a mintás példányokat!
  7. Mindig viseljük karórát, ha állásinterjúra megyünk. Magabiztos megjelenést kölcsönöz.
  8. Ne viselj öltönyhöz széles és hivalkodó övet, a vékonyabb  darabok sokkal elegánsabbak és harmonizáljon a cipő színével!  

  A végére még néhány jó tanács:

  Ha állásinterjúra mész, felejtsd el a dohányzást az interjú előtt és a kezdés előtt dobd ki a rágógumit. Érdemes lenémítanod a telefonod, hogy ne zavarjon meg sem téged, sem a jövendőbeli munkáltatódat a csörgés. A legfontosabb, hogy időben érkezz az interjúra - pár perccel a megbeszélt találkozó előtt érj oda, ha mégis késésben vagy, akkor add meg a tiszteletet a másiknak és jelezz!

  Sok sikert álmaid pozíciójához!

  Kommentek:

  Top 16