• Külföld
Frányó Krisztina

Hófehérke illetlenül viselkedik és szexuálisan célozgat - kitiltották Katarból

Az 1937-ben bemutatott Disney-mesefilm képeivel illusztrált Hófehérke és a hét törpe tűnt el egy katari iskola könyvtárának polcáról, miután a könyv teli van "illetlen" illusztrációkkal és szexuális célzásokkal. Legalábbis egy édesapa szerint.

Fotó: The Walt Disney Company

Fotó: The Walt Disney Company

A dohai spanyol SEK nemzetközi iskolában tanuló diák édesapja fordult a panaszával a katari oktatási tanácshoz. Az apa azt sérelmezte, hogy az illusztrációkban Hófehérkét illetlen pózban ábrázolják, és a szövegben is több olyan részt talált, amelyet szexuális célzásként is lehet értelmezni – írja a Guardian.

Az nem derült ki, hogy a férfinak melyik rajzzal volt problémája – a könyv borítóján a mosolygó Hófehérkét a herceg öleli át. Az iskola igazgatója, Vivian Arif azt mondta, hogy miután megkapták a panaszt, azonnal eltüntették a Grimm-mesére alapuló könyvet a könyvtárból.

EZT IS AJÁNLJUK:

    „A katari SEK nemzetközi iskola büszke arra, hogy az országban működhet, és elnézést kérünk mindenkitől, akit megbántottunk ezzel a nem szándékos tettel” – mondta Arif.

    Az iskola 2013 szeptembere óta üzemel Dohában – a 150, három és tizennyolc év közötti diák huszonhét különböző országból érkezett.

    Nem Hófehérke az egyetlen, akit száműztek Katarból: közel két hete A dán lányt is kitiltották az országból. A több Oscar-jelölést is begyűjtő film egy festőművész életét mutatja be, akin a világ első nemátalakító műtétét hajtották végre.

    Top 16