• Krimi
Faktor

"Mit képzeltek ti cigányok, azt hiszitek, hogy nektek mindent lehet" - földhöz akarta vágni a gyerekeket

A hódmezővásárhelyi férfi tavaly május 2-án este az utcán keveredett szóváltásba a sértett család egyik férfi tagjával.

A vita során a vádlott azt kiabálta a családnak, hogy "mit képzeltek ti cigányok, azt hiszitek, hogy nektek mindent lehet", illetve azt is mondta, hogy a sértetteket "ki kellene nyírni".

Illusztráció.

Illusztráció.

A hangoskodásra felfigyeltek a család közelben lakó hozzátartozói is, akik a kiabálást hallva kimentek az utcára, a férfi azonban nem fejezte be az üvöltözést. A férfi ekkor már hét embernek kiabált, többek között a szemük kiszúrásával, a gyerekek földhöz vágásával fenyegette meg őket, de azt is mondta, hogy az egyik mozgáskorlátozott családtagot kiszedi a tolószékből. Közben folyamatosan azt hangoztatta, hogy ki kell őket irtani. Az ordibálást csak akkor hagyta abba, amikor a család rendőrt hívott.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a roma kisebbséghez való tartozásuk miatt fenyegetett meg egy családot - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, hogy az ügyészség a férfit közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja.

Kommentek:

Top 0