• Krimi
Faktor

Megrázó részletek a hódmezővásárhelyi kettős gyilkosságról

A szülők nem bírták elviselni alkoholista gyermekük életmódját, de ő megölte őket.

El akarták őket zavarni otthonról, ezért gyilkolta meg szüleit a 47 éves A. Andrea és párja. A 87 éves A. Lajos és a 78 éves Cs. Franciska nem bírta tovább elviselni lányuk részeges életmódját, valamint párjára is rossz szemmel néztek többszörös priusza miatt. Az 57 éves Lajos, a meggyilkolt házaspár fia szerint húga és párja már korábban eltervezhették a gyilkosságot.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

"A húgom alkoholista volt" – kezdte a Blikknek Lajos. "Nem dolgozott, többször volt elvonón, és 9 hónap felfüggesztett börtönbüntetést is kapott már. Az italozó életmódja miatt hagyta el a volt férje, aki aztán egyedül nevelte fel a közös lányukat. Az új párjával a szüleimhez költöztek. Az életmódja miatt nem voltak jóban. Andrea párja a piacon árult, de minden bevételt italra költöttek. A szüleink el akarták őket zavarni otthonról, ők viszont nem tudtak volna hová menni" – árulta el a lapnak Lajos, aki máig nem fogta fel a történteket. Mint mondta, megdöbbentette, hogy kisebbik húga ilyesmire volt képes. Bár az emberölést a nő élettársa vállalta magára, az elsődleges jelentések szerint a gázpalackot már Andrea gyújtotta fel, hogy tűzbaleset látszatát keltse.

"Füstmérgezést kapott, ezért őt a Szegedi Klinikára szállították, onnan pedig a helyi börtönbe. A párját Hódmezővásárhelyen tartották. Azóta nem tudom, mi lett velük. A szüleimet mindenki szerette a környéken, a temetésüket a másik húgom intézi. Nem hamvasztathatjuk őket, gondolom hatósági boncolást végeznek majd" – mondta a férfi.

Állítását a hatóságok nem erősítették meg, de nem is cáfolták. Az idős házaspárt csütörtök este gyilkolták meg, Andrea párja egy tárggyal okozott mindkettejüknek halálos koponyasérülést. Az idős férfi figyelmét lánya terelte el, édesanyja pedig képtelen volt védekezni. Az asszony szív- és cukorbetegségben szenvedett, pár évvel ezelőtt elvesztette a lábát. Miután Andrea felgyújtotta a gázpalackot, párjával kocsmázni ment. A tervük nem sikerült, a tűz akkor lobbant lángra, amikor péntek hajnalban hazaértek, és ajtót nyitottak. Ekkor Andrea értesítette a tűzoltókat. Kihallgatásuk során a pár ellentmondásokba keveredett, végül a férfi beismerte a gyilkosságot. Andrea párja legutóbb áprilisban szabadult a börtönből, előtte személy elleni erőszak miatt ült. Büntetett előélete miatt akár életfogytiglant is kaphat. Jelenleg ő és Andrea is előzetesben van.

Több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 10-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés járhat. Dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd szerint a bűnsegédre ugyanazok vonatkoznak, mint magára a tettesre, így Andrea esetében is elképzelhető életfogytiglan kiszabása.

Kommentek:

Top 0