• Sport
András Ferenc

Hivatalos: visszavonul Megatron, a sportág ikonikus alakja - videók!

Minden idők egyik legjobb elkapója, Calvin Johnson ma bejelentette, hogy abbahagyja a profi amerikai focit. A játékos posztjának kiemelkedő alakja volt, félelmetes fizikai adottságai, remek keze és kiemelkedő intelligenciája a korszak legjobbjává emelte.

Fotó: Europress - Donald Miralle/Getty Images

Fotó: Europress - Donald Miralle/Getty Images

Calvin Johnson, vagy ahogy sokan ismerik, Megatron, 1985-ben született, azaz idén lesz 31 éves. Ezek ellenére az kilenc évnyi játék után úgy döntött, hogy abbahagyja az amerikai focit, mert - ahogy fogalmazott - szeretné megóvni testét a további sérülésektől.

Johnsont 2007-ben választották ki, a Detroit Lions a második cetlit áldozta az elkapóra. Calvin Johnsont félelmetes fizikai adottságai tették a liga valaha volt egyik legjobb elkapójává, egy az egyben csak a legritkább esetben nem verte meg ellenfelét, de többször jött ki eredményesen kettős- vagy hármas emberfogásból is.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Ezt annak köszönhette, hogy 196 cm magas és 108 kilogramm, de nagy termete ellenére 4,33 másodperc alatt futotta a 40 yardot, ami kiemelkedőnek számít, akárcsak 108 centiméteres súlypontemelkedése, és 41-es pontos Wonderlic-tesztje (az NFL 50 pontos intelligencia felmérője).

  Johnson karrierjének 10 legszebb elkapása:

  Karrierje alatt kilenc szezont játszott a Detroit Lions csapatában, és bár ez idő alatt csak két rájátszásbéli meccsen szerepelt, de végig hű maradt klubjához, más csapattal soha nem hozták hírbe.

  Rövid karrierje alatt ezek ellenére több rekordot is felállított, amelynek köszönhetően minden bizonnyal az NFL Halhatatlanok Csarnokának tagja lesz öt év múlva.

  #MegaThanks Közzétette: Detroit Lions – 2016. március 8.
  Calvin Johnson rekordjai:

  - Legtöbb elkapott yard egy szezonban - 1964

  - Két szezon 1600 yard felett

  - Legtöbb sorozatban lejátszott meccs legalább 100 elkapott yarddal - 8

  - Legtöbb 100 yardos mérkőzés egy szezonban - 11

  - Leggyorsabban elkapott 10 ezer yard az NFL-ben -  115 meccs

  - Az egyetlen játékos, aki legalább 8 touchdownt szerzett a csapata első négy meccsén

  A játékos már korábban jelezte, hogy az idény végén visszavonul, de a végleges bejelentést csak ma tette meg. Nem tartott sajtótájékoztatót, mint Peyton Manning, nem Twitteren intézte el a dolgot, mint Marshawn Lynch, nem lovagolt el a naplementébe, mint Jared Allen, hanem egy hivatalos közleményt írt.

  Az elkapó közleményét azzal kezdi, hogy elnézést kér, hogy nem tart sajtótájékoztatót, de ezt a megoldást érezte a legjobbnak.

  Johnson legendás, 2012-es éve:

  Annyi ima, gondolat és a szeretteimmel való beszélgetés után azt a nehéz döntést hoztam, hogy visszavonulok a Lionstól és a profi amerikai focitól. Már lejátszottam életem utolsó mérkőzését.
  Szeretnék biztosítani mindenkit, hogy ez nem egy könnyű, elhamarkodott döntés volt. Ezt a döntést a hozzám közel álló emberekkel való rengeteg beszélgetés és ima után hoztam meg, amely döntéssel mára már megbékéltem.
  Szeretném, ha tudnátok, hogy csak a legnagyobb tisztelettel beszélhetek a játékról. Rengeteg mindent köszönhetek a sportnak, ahogy a családom is, és örökké hálás leszek az amerikai focinak.

  - írja Calvin Johnson a közleményében.

  Ezt követően köszönetet mond mindenkinek, aki a karrierje során segítette, játékosoknak, edzőknek, tulajdonosoknak, szurkolóknak és a családjának is.

  Korábban ITT írtunk arról, hogy az NFL mely legendás alakjai vonultak idén vissza a profi amerikai focitól.

  Top 16