• Sport

Hivatalos! Már nem Louis van Gaal a Manchester United edzője

A Manchester United kirúgta holland edzőjét, Louis van Gaalt. A klub hivatalos közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy két év után megválnak a holland edzőtől. A BBC szerint kedden jelentik be a csapat új menedzserét, José Mourinhót.

Fotó: Europress - Alex Livesey/Getty Images

Fotó: Europress - Alex Livesey/Getty Images

Ahogy ma már beszámoltunk róla, az egész angol sajtó tényként kezelte, hogy a Manchester United kirúgja holland edzőjét Louis van Gaalt. A klub jelentős késéssel, este kilenc órakor - eredetileg 14 órára ígérték - hivatalos közleményt adott ki, amelyben a sajtóértesülést megerősítették.

Louis van Gaal a BBC szerint évente 6,4 millió fontot keresett, de a miután a klub csak ötödik helyen végzett a bajnokságban, ezért két év után megváltak a menedzsertől. Az együttes a bajnokságban mindössze 49 gólt lőtt, ilyen kevés találatra utoljára az 1989/90-es szezonban volt példa. A Manchester United a Bajnokok Ligájában is kudarcot vallott, a csoportkörben kiestek. Az Európa-ligában a Liverpool verte ki őket.

Szeretnék köszönetet mondani Louisnak és a stábjának, nagyszerű munkát végeztek az elmúlt két évben, amely hozzásegített minket a 12. FA-kupa sikerünkhöz. Olyan hagyatékkal távozik innen, amelynek köszönhetően fiatal játékosok bizonyíthattak a legmagasabb szinten. A klubnál mindenki a legjobbakat kívánja neki

- írja Ed Woodward, a Manchester United elnöke.

Nem csak a klub, hanem Louis van Gaal is adott ki közleményt:

Csalódott vagyok, hogy nem valósíthattam meg a hároméves elképzeléseimet. Hiszem, hogy ezek segítségével a klub még erősebbé vált volna, előre lépett volna, és még nagyobb sikereket ért volna el.

A BBC a hétvégén arról számolt be, hogy az FA-kupa döntő előtt José Mourinho már aláírta a szerződését a csapattal. Friss információk szerint a portugál szakembert kedden mutatják be, azután, hogy az 53 éves edző a klub senior vezetőivel is találkozott.

Mourinho eredményei edzőként:

Nem csak Louis van Gaal távozik a klubtól, három holland segítőjét is kirúgták. Azt egyelőre nem tudni, hogy az asszisztensként dolgozó Ryan Giggs sorsa mi lesz a jövőben.

Van Gaal kupagyőzelemmel távozott a Vörös Ördögöktől, miután az FA-kupa döntőjében legyőzték a Crystal Palace együttesét. José Mourinhót tavaly decemberben rúgta ki a Chelsea, hét hónappal azután, hogy a londoni csapat megnyerte a Premier League küzdelmeit.

Van Gaal egyik emlékezetes mozdulata a Manchester edzőjeként:

Top 0