• Belföld
Faktor

Hivatalos: Andy Vajnáé a TV2

Bejegyezte a TV2 tulajdonosának Andy Vajna cégét a cégbíróság - tudta meg a Faktor. Andy Vajna december 31-én vette meg hivatalosan a TV2-t. A kereskedelmi tévét Vajna Magyar Broadcasting Co. Kft. nevű cége birtokolja.

A határozat ma jelent meg a Cégközlönyben.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A Magyar Broadcasting 2015. október 15-én írta alá az adásvételi szerződést a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészét és a CEE Broadcasting Limited alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvényei megszerzéséről. A társaság ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról.

  A Gazdasági Versenyhivatal október 30-án engedélyezte, hogy a társaság közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett. A Magyar Broadcasting a TV2 Csoport megvásárlását saját tőkéből és egy több bankból álló konzorcium közreműködésével finanszírozta - közölte még korábban a cég.

  Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója és Andy Vajna

  Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója és Andy Vajna

  Fotó: Simay Dóra

  Andy Vajna a TV2 vezérigazgatójnak Dirk Gerkenst nevezte ki. Az év elején egy közleményben a tulajdonos azt írta:  a tévéből egy szórakoztató és piacvezető kereskedelmi televíziót szeretne létrehozni, hozzátéve: a TV2 a család televíziója lesz. A céljuk tehát az, hogy a fő-, valamint a kábelcsatornák a család minden tagjának szórakozást és hiteles tájékoztatást biztosítsanak.

  A Faktor úgy tudja, Andy Vajna és Dirk Gerkens január 4-én egy állománygyűlésen már be is mutatkozott a TV2 dolgozóinak.

  A cégbíróság korábban Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly cégbejegyzési kérelmét nem teljesítette, hiánypótlást kért, majd elhalasztotta a döntést,

  Top 16