• Sport

Hivatalos: a világbajnok németekkel játszik felkészülési meccset a magyar válogatott

Magyarország június 4-én Németországgal játszik felkészülési meccset. Az már korábban hivatalossá vált, hogy a Bernd Storck vezette magyar válogatott márciusban a horvátokat fogadja felkészülési mérkőzésen, most az is eldőlt, hogy a mieink a vb-címvédő, a világranglistán jelenleg a negyedik helyen álló német együttessel is megmérkőznek.

Fotó: Europress - Christof Koepsel/Getty Images

Fotó: Europress - Christof Koepsel/Getty Images

Ahogy korábban megírtuk, a német bild.de úgy értesült, hogy a magyar válogatott a németek ellen készül az Európa-bajnokságra. Akkor nem érkezett hivatalos megerősítés, viszont ma a Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy Horvátország mellett Németországgal is játszik a magyar csapat.

A mérkőzést június 4-én rendezik a németországi Gelsenkirchenben, mindkét együttes számára ez lesz az Európa-bajnokság előtti utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzés. A magyar és a német (korábban NSZK) válogatott eddig 33 meccset játszott egymással, 11 magyar győzelem, 10 döntetlen és 12 német siker a mérleg, magyar szempontból 64-69-es gólkülönbség mellett.

A németekkel legutóbb 2010. május 29-én találkozott a magyar csapat, akkor a világbajnokságra készülő Nationalelf 3-0-ra nyert a Puskás Ferenc Stadionban. Ez előtt Magyarország már játszott Németországban felkészülési mérkőzést, 2004-ben szintén az Európa-bajnokság előtt találkozott a két csapat. Akkor Magyarország nyert Torghelle Sándor két góljával.

A mérkőzés azért is érdekes, mert a magyar stábban több német is dolgozik, a szövetségi kapitány, Bernd Storck mellett Andy Möller is a magyar csapatot készíti fel.

A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. A június 10-én rajtoló kontinensviadalon sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F-csoportban.

A németek a C-csoportban az északírekkel, a lengyelekkel és az ukránokkal játszanak az Eb-n.

Ma kiderült, hogy újabb jegyeket szabadítottak fel a magyar szurkolóknak a nyári Eb rendezői. Erről ITT írtunk.

Top 0