• Belföld
Faktor

Durva megkülönböztetés: nem vállalták Sándor műtétjét az orvosok

A HIV-fertőzött K. Sándort betegsége miatt többször érte már megkülönböztetés, vagy megaláztatás. Egyszer még műtétjét sem vállalta el az orvos.

Sándor azt mondta a Borsnak, hogy 1990-ben fertőzte meg akkori partnere, egy szerb-horvát fiú, de erre csak 3 évvel később jött rá. Elmondása szerint szerelmes volt, nem volt együtt mással, így nem is adta tovább a betegséget senkinek.

Sándort sorra érik a negatív élmények. (Képünk illusztráció.)

Sándort sorra érik a negatív élmények. (Képünk illusztráció.)

Az akkor még halálosnak számító AIDS továbbadását meg lehet akadályozni, illetve gyógyszerrel a beteg tünetmentesen élhet. Ennek ellenére Sándor több negatív élményéről is beszámolt a lapnak: a legszomorúbb talán az, amikor egy tüdőműtétre lett volna szüksége, de nem volt orvos, aki elvállalta volna. Arra is volt már példa, hogy egy orvos - akinek tudnia kéne, hogy nem fertőz Sándor - vizsgálat után mindent lefertőtlenített. De akadt olyan asszisztens is, aki nagybetűkkel ráírta kórlapjára, hogy AIDS, majd mindenki előtt azt lobogtatta.

A férfi több betegségben is szenved - amelyek nem a HIV-hez köthetőek -, így leszázalékolták és sehol sem tud elhelyezkedni. Kukából gyűjtögeti az ételt, és egy hajléktalanszállón él, ahol viszonylag keveset bántják betegsége miatt.

Kommentek:

Top 0