• Politika
Faktor

Hitelből újítanák fel a budapesti fürdőket

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 1,9 milliárd forintos hitelt akar felvenni három fürdő fejlesztéséhez. Az erről szóló javaslatot jövő szerdán tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés.

Az 1,9 milliárd forintos összegű hitelből 1,2 milliárdot a Palatinus Fürdő főépületének rekonstrukciójára és téliesítésére költenének. Félmilliárd forintból a Széchenyi Gyógyfürdő gépészeti berendezéseit korszerűsítik, 200 millióból pedig téliesítenék a Paskál Strandfürdőt - írta az MTI.

A Palatinus strand csúszdái
Fotó: http://www.palatinusstrand.hu

A Palatinus strand csúszdái Fotó: http://www.palatinusstrand.hu

A Palatinus Fürdő főépületének rekonstrukciója során az eredeti állapotokat szeretnék visszaállítani, az oda nem illő épületrészeket elbontanák, átépítenék. A kültéri termál- és úszómedencék mellé egy wellness egység épül.

A főépület eredeti Janáky-féle állapotának visszaállítása mellett egy új alagsori wellness-funkció kialakítása szerepel a tervekben, építenének fűtött öltözőket, fittnesz-termet, büfét, irodát, gyógyászati és kiszolgáló egységeket. Szeretnék, hogy az épület illeszkedjen a Margitsziget új arculatához, szerves része legyen a közelgő hazai rendezésű vizes világbajnokságnak.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Széchenyi Gyógyfürdő gépészeti korszerűsítését már nem lehet tovább halogatni, mert bármikor bekövetkezhet valamilyen meghibásodás. Egy esetleges leállás, üzemzavar napi 10 millió forint bevételkiesést jelentene.

    A Paskál Strandfürdő egész évben működő termálfürdő lenne, tanmedencében úszhatnának a gyerekek.

    Top 16