• Belföld

Hirtelen lett hideg

Két nap alatt két évszakot lépett vissza az időjárás, minden átmenet nélkül. Ez pedig az erre érzékenyekre nagyon rossz hatással lehet. Az átlagosnál többen lehetnek rosszul a következő napokban. 

Vasárnap szinte egész nap esett, este jelentősen lehűlt a hőmérséklet, hajnalra pedig már fagypont közelébe süllyedt. Egy nap alatt legalább 15 fokkal lett hidegebb. És jelentősen a következő napokban sem lesz melegebb, az Időkép előrejelzése szerint maximum öt fokkal emelkedhet a hőmérséklet.

A Meteoklinika igazgatója azt mondja az elmúlt egy-két napban lezajlott az évszakváltás. A késő-nyári, kora őszi időjárásból egyszerre késő téli lett, annak minden jellemzőjével. Drasztikusan csökkent a napsugárzás és persze a hőmérséklet is.

Pintér Ferenc szerint ez jelentősen megterheli a szervezetet. Komoly gondot okoz a pszichés változás is, amit pont a már említett naphiány okozhat. Ilyenkor a szakember szerint a D-vitamin bevitel a legfontosabb. A pszichés terhelés mellet az időjárás okozta testi terhelés is jelentős. Ráadásul mivel az előrejelzések szerint tartósan hullámzó lesz az időjárás, jóval több embernél jelentkezhet rosszullét. Főleg ízületi panaszok, de a vérnyomás is többször ingadozhat. A fronthatások az idősebbek viselheti meg a leginkább, illetve a gyerekek viselkedését befolyásolhatják.

Top 0