• Krimi

Hirdetésen keresztül ismerkedtek meg, kicsalta a férfi pénzét

A nő és a férfi egy hirdetésen keresztül ismerkedtek meg. A nő pénzt csalt ki a férfitól, majd tévét és mobiltelefont is vetett vele.

A 37 éves pusztaföldvári nő 2014-ben és 2015-ben több százezer forintot csalt ki egy ismerősétől. A férfival egy hirdetésen keresztül ismerkedett meg. Az egyik reklámújságban azt jelentette meg magáról, hogy barátot keres. Miután a férfi felhívta, találkozót beszéltek meg és már az első beszélgetéskor az álnéven bemutatkozó nő pénzt kért kölcsön. Azt állította, hogy elvesztette az iratait és a pénzét, ezért van szüksége segítségre. A férfi kölcsönadta a kért összeget, 300 ezer forintot. Közben a nő azzal állt elő, hogy vesz a férfinak ajándékba egy televíziót, amelynek a részleteit ő fogja fizetni. Elmentek egy áruházba, ahol az áruhitel szerződést, amelyben a televízió mellett egy mobiltelefon is szerepelt, a férfi nevére kötötték meg, a megvásárolt dolgokat azonban a nő vitte haza. Ezután ugyanígy vásároltak még két mobiltelefont. A nő a részleteket nem fizette és a korábbi kölcsönt sem adta meg. Volt, hogy orvosi kezelésre, gyógyszerekre kért pénzt, máskor arra hivatkozott: a bankban ügyintézési díjat kell fizetnie azért, hogy kiadják az édesanyjától érkezett összeget - írja a police.hu

Az Orosházi Rendőrkapitányság a 37 éves pusztaföldvári F. M-t csalás bűntett elkövetésével gyanúsítja. Az ügyben elrendelt nyomozást a rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2016. január 22-én lezárta és a büntetőeljárás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte el az Orosházi Járási Ügyészségre.

Top 0