• Politika
Faktor

Hiller István a Faktornak: törvényszerű volt Czunyiné menesztése

A magyar közoktatásban rendszerjellegű problémák vannak, erre rendszerjellegű választ lehet adni - mondta a Faktornak Hiller István, az MSZP parlamenti képviselője, az Országgyűlés alelnöke.

Hiller István szerint Czunyiné Bertalan Judit menesztése törvényszerű volt, de ez nem oldja meg a közoktatásban meglévő problémákat. A Medgyessy-, illetve a Gyurcsány-kormány oktatási és kulturális minisztere azt mondta, hogy a problémákat először megfogalmazó miskolci Herman Ottó Gimnázium kezdeményezésével az MSZP egyetért.

Hiller István. Forrás: MTI

Hiller István. Forrás: MTI

A szocialista képviselő Palkovics László kinevezését csak ideiglenesnek tartja. Hiller István úgy fogalmazott, hogy Palkovics László jól ért a felsőoktatáshoz, de „eddig a köznevelésről nem hallottam a hangját”.  

EZT IS AJÁNLJUK:

    A köznevelési államtitkár leváltása Hiller István szerint nem fogja se az elégedetlenséget csökkenteni, se a problémákat megszüntetni. Nem a személyi váltás fogja pótolni a jó megoldásokat - mondta a Faktornak a volt miniszter.

    Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ma jelentette be, hogy Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár távozik a posztjáról, helyére Palkovics László felsőoktatási államtitkár kerül, a két posztot összevonják. Czunyiné Bertalan Judit új digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztosként dolgozik tovább.

    Top 16