• Külföld
Faktor

A Fehér Házban karácsonyozik Hillary Clinton?

Meglepő részletre figyeltek fel a Fehér Ház látogatói: bár a január végén az elnöki tisztséget átvevő Donald Trumpnak még nyoma sincs az épületben, Hillary Clinton továbbra is ott van - a falon, portré formájában.

Fotó: Europress / Saul Loeb - AFP

Fotó: Europress / Saul Loeb - AFP

Simmie Knox 2003-ban több amerikai elnök és First Lady portréját is megfestette, amelyek azóta is a Fehér Házat díszítik – köztük a Clinton-házaspár portréi is. Hillary így tehát évek óta a Cross Hall faláról tekint le mosolyogva a látogatókra. A közeledő karácsony örömére most még társaságot is kapott, két hóember "személyében". A legtöbben viszont arra kíváncsiak, hogy Trump a falon hagyja-e egykori riválisa képét, vagy már az első pillanatban eltünteti a festményt - írja az Express.

A hóember-testőrség sem meglepő, hiszen Hálaadás napján 90 önkéntes segített az Obama-családnak feldíszíteni a Fehér Ház folyosóit. Azóta minden sarkon mikulások, hóemberek vagy karácsonyfák várják a látogatókat, akik üzeneteikkel szolgálatot teljesítő katonákat is családjaikat támogathatják.

Az amerikaiak árgus szemekkel lesik, mivel teszik még különlegesebbé Obamáék az utolsó elnöki karácsonyukat, hogy aztán 2017-ben összevessék Melania, Ivanka és a többi Trump kreativitásával. Akkor lehet, hogy Hillary portréját már egy hatalmas karácsonyfa fogja kitakarni.

Kommentek:

Top 0