• Külföld
Faktor

Hillary Clinton győzelmét jósolják Dél-Karolinában

Az egymás után közölt felmérések és elemzések mindegyike Clinton győzelmét jósolja. Azzal együtt is, hogy Sandersnek sikerült olyan mértékű támogatottságot szereznie, hogy ha veszít is, csak csekély arányban veszíthet.

A szavazóhelyiségek reggel hét órakor nyitottak és este hétig tartanak nyitva. A dél-karolinai voksolások sajátossága, hogy úgynevezett nyílt előválasztást tartanak: ez azt jelenti, hogy azok a regisztrált szavazók, akik a múlt szombaton nem voksoltak a republikánusok dél-karolinai előválasztásán, most megtehetik ezt a demokraták előválasztásán.

Fotó: Europress / Justin Sullivan / GettyImages

Fotó: Europress / Justin Sullivan / GettyImages

A hagyományosan republikánus szavazóbázisú szövetségi államban a republikánusok - Barack Obama elnökké választása óta - visszaszorultak. A Demokrata Párt dél-karolinai elnöke, Jaime Harrison szerint a mostani voksoláson nem várható olyan nagyarányú részvétel, mint négy vagy nyolc évvel ezelőtt. De Hillary Clinton népszerűsége az afro-amerikai szavazók körében olyan nagy, hogy szinte bizonyosan ő nyeri az előválasztást.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Clinton, aki a héten tizennégy kampánygyűlést tartott, szombaton egész nap Dél-Karolinában van, míg vetélytársa, Bernie Sanders már az északi Minnesotában kampányol.  

    Top 16