• Külföld
Faktor

Hillary Clinton: Gyökerestül kell kiirtani a dzsihadista radikális szervezeteket

A demokrata elnökjelölt-aspiránsok szombat esti, a CBS által közvetített vitájának részvevői néma tiszteletadással adóztak a párizsi áldozatok emlékének.

Fotó: AFP / Mandel Ngan

Fotó: AFP / Mandel Ngan

Hillary Clinton volt külügyminiszter szerint gyökerestül ki kell irtani a dzsihadista radikális szervezeteket. Azt mondta, az Iszlám Állam legyőzése nem lehet amerikai harc, viszont támogatást ígért mindazoknak, akik szárazföldi támadást indítanak az Iszlám Állam ellen. Arra a kérdésre, hogy az Obama-kormány alábecsülte-e az Iszlám Állam jelentette veszélyt, Clinton nem válaszolt.

Bernie Sanders vermonti szenátor szerint az Iszlám Állam elleni koalícióban kulcsszerepet kell játszaniuk a muszlim országoknak.

Martin O'Malley, Maryland volt kormányzója nem ért egyet Clintonnal, szerinte ugyanis az Iszlám Állam elleni küzdelem igenis amerikai harc, de ezt nem vívhatja egyedül az ország - írja az MTI.

A szíriai migránsok amerikai betelepítésével kapcsolatban Clinton és O'Malley egyaránt 65 000 alaposan átvilágított ember befogadását szorgalmazta. Sanders szerint azonban a probléma teljes mélységében nem ismert, de azt mondta, az Egyesült Államoknak erkölcsi felelőssége van Európával kapcsolatban.

Top 0