• Külföld
Faktor

Hillary Clinton email-botránya: valószínűleg nem törték fel a leveleit

Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Hillary Clinton e-mail-szerverének, amelyet még külügyminiszterként használt levelezésre, biztonsági naplói nem utalnak külső behatolásra.

Tavaly márciusban kiderült, hogy Clinton a diplomáciai tárca vezetőjeként nem a hivatalos elektronikus levelezési rendszeren, hanem exelnök férjével közös saját szerverén keresztül küldött e-maileket. Kampányának sokat ártott a levelezése körül kirobbant botrány.

Clinton elnézést kért a történtekért, de azt mondta, semmi rosszat nem tett és az amerikai kormány ezt igazolni fogja.

Bryan Pagliano, a demokrata politikus egykori tanácsadója, aki az egykori külügyminiszter e-mail-szerverét felállította és működtette, az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) korábban átadta a biztonsági naplókat. Szerinte és a szövetségi nyomozáshoz közel álló források szerint nincs jel arra, feltörték volna a levelezést.

A biztonsági naplók megmutatják, ki és mikor fért hozzá a szerverhez, a naplózást azonban egy kifinomultabb hackertámadás kikerülheti - írja az MTI.

A külügyminisztérium korábban azt mondta, Clinton több mint kétezer e-mailje tartalmaz olyan bizalmas információt, amely kiszivárgása árthat az amerikai nemzetbiztonságnak.

Az amerikai kormány tiltja az ilyen típusú adatoknak a kormányzati csatornákon kívüli továbbítását vagy tárolását, és a tilalom megsértése esetén vizsgálatot indít.

Top 0