• Külföld
Faktor

Clinton háborút indít

Korlátlanul terjednek az álhírek a közösségi oldalakon, az emberek pedig sokszor akkor is elhiszik ezeket az információkat, ha egyértelműen kreált hazugságok - erre hívta fel a figyelmet Hillary Clinton.

Fotó: Europress / Brendan Smialowski - AFP

Fotó: Europress / Brendan Smialowski - AFP

Clinton veresége óta most járt először a Capitoliumban, ahol rögtön munkát is adott a Kongresszusnak: számoljanak le a közösségi oldalakon és máshol terjedő álhírekkel. Az egykori First Lady szerint a hamis hírek minden amerikaira fenyegetést jelentenek - írja a New York Post.

Egy ilyen álhírnek majdnem katasztrófa lett a vége: elterjedt, hogy Clinton egy washingtoni pizzériában egy titkos körnek gyerekeket ad át, hogy megerőszakolhassák őket. Egy 28 éves férfi bedőlt a hírnek, és fegyverrel rontott be az étterembe, hogy leszámoljon a pedofilokkal – a férfit szerencsére még azelőtt lefogták, mielőtt bárkiben is kárt tehetett volna.

„Ez nem a politikáról vagy a partizánokról szól. Emberi életek kerülnek veszélybe az álhírek miatt”

- mondta Clinton, aki szerint a jelenség az elmúlt egy évben vált kezelhetetlenné.

Ezzel láthatóan a közösségi oldalak vezetői is egyetértenek, mivel például a Facebook a múlt héten bejelentette, hogy szűrni fogják az hírfolyamokban terjedő álhíreket és –történeteket, amelyeknek csak a rendzavarás és botránykeltés a célja.

Kommentek:

Top 0