• Külföld
Faktor

Hídomlás: nőtt a halálos áldozatok száma, megszólalt egy túlélő

A keresés és mentés egész éjjel tartott.

Forrás: MTI/EPALuca Zennaro

Forrás: MTI/EPALuca Zennaro

Megszólalt egy túlélő a genovai híd összeomlásával kapcsolatban. Antonio Rubino megrázó vallomásában azt mondta, hogy mindenki meghalt, aki előtte volt az autópályahídon. Ő is csupán a szerencsének köszönheti életét, ha néhány méterrel előbbre tartott volna, akkor ő is végzetébe zuhan.

A sofőr állítja, néhány másodpercen múlt az élete, különben ő is "belerohant volna az ürességbe" - ugyanúgy, mint minden autó és teherautó előtte.

A túlélők apokaliptikusnak írják le a tragédia helyszínét - írja a Telegraph. Szerdán már azt közölték a hatóságok, hogy harmincnyolcra nőtt az áldozatok száma, de továbbra is tíz eltüntet tartanak nyilván. Több olyan halálos áldozat is van, akit egyelőre nem tudtak azonosítani. A kórházban ápolt 15 sérült közül kilencnek súlyos az állapota. A keresés és mentés egész éjjel tartott.

A Morandi híd állapotával kapcsolatban ellentmondásos információk láttak napvilágot. Az AFP hírügynökség úgy tudja, hogy már megépítésétől kezdve szerkezeti problémák voltak a híddal, rendszeresen ki kellett javítani rajta a repedéseket és az elmálló betont. A híd fenntartója, az Autostrade viszont állítja, a tragédia teljesen váratlanul történt, semmi jel sem utalt arra, hogy a híd veszélyes, ráadásul folyamatosan ellenőrizték az állapotát.

Kommentek:

Top 0