• Belföld
Faktor

Hidegvérrel végezni akart szüleivel a 19 éves Kristóf

A rendőrök akkor kapták el, amikor bérgyilkost akart fogadni.

Felbolydult az élet egy aprócska, Fejér megyei településen, miután ki­derült, hogy egy 19 éves a saját szüleire mondott ki halálos ítéletet, és bérgyilkossal akarta eltetetni láb alól a felmenőit. Többektől is segítséget kért, egymillió forintot ajánlott annak, aki segít végrehajtani ördögi tervét. A rendőrség azonban még időben elkapta, azonnal letartóztatták, és hétfőn már őrizetbe is vették a fiúk.

"Még mindig nem tértem magamhoz – mondta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő asszony. – A két fiút tisztességgel nevelték és taníttatták a szülők. Közel tíz éve költöztek ide Érdről, a fiúk egy jó hírű, vallásos iskolába jártak" – tette hozzá a környékbeli.

A rendőrség gyanúja szerint Kristóf az örökségért akart vé­gezni a szülőkkel. A helyiek szerint ez nagyon is reális lehetőség, hiszen Gy.-ék nem szűkölködnek.

"Nem igazán keverednek az itteniekkel, még vásárolni is Pestre járnak. De azt tudjuk, hogy valóban el vannak eresztve anyagilag, azt hallottuk, hogy amikor ideköltöztek, két telket is megvettek egyszerre. Korábban egy vendéglátóegységük volt, a családfő jól menő vállalkozó. Csendesen éltek, nem gondoltuk volna, hogy baj lenne a fiúkkal. Kristófot csak elvétve láttuk, busszal járt iskolába, egy másik településre. Elképzelni sem tudnom, mi az, ami egy kamasz fiút ilyen borzalomra késztet. Itt mindenki úgy tudja, hogy a szülők szeretik a fiaikat és szépen is nevelik mindkettő srácot. Nem ér­tem, mi szüksége lett volna a pénzre Kristófnak, hiszen ha kért, kapott" – ingatta a fejét az asszony.

Kommentek:

Top 0