• Belföld
Faktor

Annyira hideg van, hogy stéghez fagyott a róka

Nagyon kihűlt, és a farka nagy része is elhalt egy sérült rókának, amikor odafagyott egy stéghez. Az állatot a mentés óta is folyamatosan melegítik, de infúziót is kap.

Riasztották az Állatmentő Ligát a Népszigeti Hajójavítóból, mert egy sérült róka odafagyott a stéghez, a segítség fél órán belül meg is érkezett.

A 24.hu szerint a kiérkezésük után a Liga emberei lemásztak az állathoz, aminek a farka és a lába is oda volt fagyva a stéghez. A rókát a mentés ideje alatt egy biztonsági fogóval fogták le, hogy ne tudjon mozogni, majd körbetörték a jeget, ezt követően pedig egy boxba tették az állatot. A mentőben infralámpával melegítették, és a rendelőbe vitték.

A vizsgálatok szerint nem tört el semmije, viszont nagyon kihűlt, a farka nagy része emiatt elhalt. A legnagyobb baj azonban az, hogy a lábát nem biztos, hogy meg tudják menteni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az állatot folyamatosan melegítik, infúziót kap. A tervek szerint a megerősödését követően a karantén idejére átszállítják a Rex szigetre, majd szabadon eresztik.

    Kommentek:

    Top 16