• Külföld
Faktor

Több ezer háztartást érint, hatalmas károkat okozott a fagy az otthonokban

Szétfagytak a vízcsövek, így lakások ezrei maradtak víz nélkül.

Több tízezer háztartás maradt víz nélkül Nagy-Britanniában, mert szétfagytak a csövek az elmúlt napok szokatlanul hideg időjárása miatt - írja az MTI.

Rengeteg ilyen szétfagyott.

Rengeteg ilyen szétfagyott.

A Londont ellátó Thames Water tájékoztatása szerint a brit fővárosban 12 ezer háztartásban nincs víz vagy nagyon alacsony a nyomás. A London melletti Kentben 5 ezer család küzd vízellátási problémákkal. A Thames Water arra kérte 15 millió ügyfelét, hogy amennyire csak lehet, takarékoskodjanak a vízzel; fürdés helyett zuhanyozzanak, ne folyassák feleslegesen a csapokat, a mosógépeket és mosogatógépeket pedig csak akkor indítsák el, ha megteltek.

A Severn Trent nevű szolgáltató, amely Anglia középső részén 4,3 millió embert lát el vízzel, arról számolt be, hogy 4 ezer százalékkal emelkedett a csőrepedések száma. A walesi vízszolgáltató szerint 3-6 ezer háztartásban egyáltalán nincs vagy alig folyik víz a csapból.

A szolgáltatók figyelmeztettek, hogy bár megkezdődtek a javítások, a vízellátás hétfőn még valószínűleg nem fog teljesen helyreállni.

Kommentek:

Top 0