• Sport

Hiddink lett a Chelsea edzője

Az angol labdarúgó-bajnokságban a Chelsea jelenleg egy pontra van a kieső zónától, ezért a klub vezetése kirúgta José Mourinhót. Helyére a nyár végéig a holland edző, Guus Hiddink érkezett. A portugál jövőjével megindultak a találgatások, az őt képviselő menedzseriroda szerint a portugálnak nincs szüksége pihenőre.

Fotó: Europress - Christopher Lee/Getty Images

Fotó: Europress - Christopher Lee/Getty Images

Szerdán kirúgta a Chelsea a portugál edzőjét, José Mourinhót. A londoni csapatnál már meg is találták az ideiglenes utódját, az idei szezon végéig Guus Hiddink fog ülni a Chelsea kispadján.

Izgatott vagyok a visszatérés miatt. A Chelsea a világ egyik legnagyobb klubja, még akkor is, ha most nincs az ennek megfelelő helyen.

- mondta Hiddink a BBC-nek.

Hiddink korábban már volt a Chelsea edzője, akkor is csak ideiglenesen ült le a kispadra. 2009 tavaszán 23 meccsen irányította a londoni csapatot, a Chelsea ebből 17-et megnyert.

Hogy Hiddink után ki lesz a hosszútávú megoldás, az egyelőre kérdéses, de a Chelsea és a Manchester City is szeretné megszerezni Josep Guardiolát.

José Mourinho jövőjével kapcsolatban is megindultak a találgatások, a lehetséges csapatokról bővebben tegnap írtunk. Egy dolog ma biztossá vált, mégpedig az, hogy Mourinho nem vágyik olyan hosszú pihenőre, mint korábban Pep Guardiola vagy Jürgen Klopp.

Nem fog pihenőre menni, nem fáradt, ezért nincs szüksége rá. Nagyon pozitív és előre tekint.

- írja a Mourinhót képviselő menedzseriroda a közleményében.

A Chelsea az angol bajnokságban szombaton 16 órakor a Sunderlanddel játszik. Hiddink ugyan ott lesz a Stamford Bridge-en, de ezen a meccsen még a csapatot Steve Holland fogja irányítja Eddie Newtonnal. A Chelsea jelenleg a 16. helyen áll az angol bajnokságban, míg a Sunderland 12 ponttal a 19., azaz utolsó előtti.

Top 0