• Külföld
Faktor

A legmagasabb fokozatú riasztás érvényes, zárva az iskolák: hatalmas vihar csapott le Olaszországra

Az utcák néptelenek, Velence 70 százaléka víz alatt van, a tengerpartokon pedig több méteresek a hullámok.

Heves viharok okoztak gondot Olaszországban hétfőn. A rossz idő miatt hat tartományban rendelték el a legmagasabb fokú riasztást - írja az MTI.

Az ország több részén hétfőn és kedden is zárva tartanak az iskolák, a temetők, a parkok és a tengerparti sétányok. A Rómától északra fekvő Civitavecchia kikötőjében hétméteresek a hullámok, ezért nincs tengeri összeköttetés Szardíniával és Szicíliával.

Az északkeleti Veneto és Friuli Venezia-Giulia, az alpesi Trentino Alto Adige, az északnyugati Liguria és Lombardia, valamint Abruzzo tartományban lépett életbe a legmagasabb fokozatú riasztás. Közepes szintű riasztást rendeltek el a Tirrén-tengerre néző olasz tartományokban.

Kritikus a helyzet a trentinói Belluno térségében a folyókká duzzadt patakok miatt és a déli Reggio Calabriában, ahol óránként több mint 100 kilométeres széllökéseket mértek. A liguriai La Spezia kikötőjében a szél megrakott konténereket emelt fel.

Velencében leállították a vízibuszok forgalmát a megemelkedett vízszint miatt. A történelmi városközpont 70 százaléka víz alatt van.

Rómában egész hétfőn heves, forró szél fújt, amely fákat csavart ki és homokkal temette be az utcákat. A főváros utcái elnéptelenedtek.

A polgári védelem a riasztás meghosszabbítására készül keddre is.

Kommentek:

Top 0