• Külföld

Hetekig zárva lesz a metró, a repülőtér csütörtökön sem nyit ki Brüsszelben

A robbantásban megrongálódott Maelbeek metróállomás hetekig zárva marad, a Zaventem repülőtér pedig csütörtökön sem nyit ki. A robbantásoknak Maggie De Block belga egészségügyi miniszter szerda reggeli tájékoztatása szerint 31 halottja és 260 sebesültje van.

Yvan Mayeur, a belga főváros polgármestere azt mondta, hogy a közlekedési vállalat még nem fejezte be a keletkezett károk felmérését, és a rendőrség is folytatja a robbantás körülményeinek vizsgálatát.

Rodolphe Van Weyenbergh, a brüsszeli szállásadók szövetségének szóvivője pedig azt mondta, hogy a brüsszeli hotelek további ingyenes szállást adnak a terrortámadások miatt rászorulóknak. Hozzátette, hogy eddig nagyjából száz rászoruló embernek adtak szállást, de a húsvéti foglalások miatt bizonytalan a további igények kielégítése.

Forrás: Europress - AFP/Emmanuel Dunand

Forrás: Europress - AFP/Emmanuel Dunand

A Brüsszelben elkövetett terrortámadások áldozataira emlékezve „Nem akarunk félelemben élni” jelmondattal gyászmenetet tartanak szombaton 14 órakor a belga fővárosban. A menet az város egyik szimbólumának számító, az 1958-as brüsszeli világkiállításra készített Atomium kilátó melletti parkból indul.

Arnaud Feist, a Zaventem repülőtér igazgatója Twitteren azt írta: "Nem lesznek érkező vagy induló kereskedelmi járatok a brüsszeli repülőtéren március 24-én." A kedd reggeli terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat. A terrorveszély miatt az összes járatot törölték. A belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liége-be és más városok repülőtereire irányították át.

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson elkövetett robbantásoknak Maggie De Block belga egészségügyi miniszter szerda reggeli tájékoztatása szerint 31 halottja és 260 sebesültje van. A sérültek közül ketten magyarok – írja az MTI.

Top 0